کنترل‌های مکث (Pause)، توقف (Stop) یا پنهان کردن (Hide) را برای محتوایی که حرکت یا به‌روز‌رسانی خودکار دارند (Moving and Auto-updating content)، فراهم کنید.

توضیحات

جابجایی یا به‌روز‌رسانی خودکار محتوا در یک وب‌سایت ممکن است اخلال‌هایی را در کار افراد دارای آسیب بینایی یا شناختی ایجاد کند. حرکت ممکن است باعث ایجاد حواس‌پرتی در این گروه از کاربران بشود و از سوی دیگر آن‌ها ممکن است نتوانند مفاهیم را پیش از تغییر خودکار محتوا، بفهمند.

اولویت اول در اجتناب از جابجایی محتوا است اما می‌توانید با ارائه کنترل‌های ساده به کاربران کمک کنید.

روش صحیح انطباق با شاخص موفقیت «مکث، توقف، پنهان کردن»

  • اطمینان حاصل کنید که برای محتوایی که به‌طور خودکار جابجا شونده (moving)، پیمایش شونده (scrolling content) و یا محتوای چشمک‌زن است؛ کنترل‌های مکث، توقف یا مخفی کردن را لحاظ کرده‌اید.
  • مطمئن شوید برای محتوایی که خودکار به‌روز می‌شود، کنترل‌هایی نظیر مکث، توقف، پنهان کردن یا تعیین تعداد دفعات به‌روز‌رسانی در یک بازه زمانی را در نظر گرفته‌اید

موارد استثنا

  • حرکت، پیمایش، چشمک زدن یا به‌روز‌رسانی خودکار محتوایی که فقط به درخواست کاربران فعال می‌شود
  •  حرکت، چشمک زدن، پیمایش یا به‌روز‌رسانی خودکار محتوایی که به موازات سایر محتواها ارائه نمی‌شود (مثلاً، یک آگهی تمام‌صفحه نمایش داده شده قبل از رسیدن کاربران به صفحه وب شما).
  • حرکت، چشمک یا پیمایش خودکار محتوایی که حداکثر در پنج ثانیه پایان می‌یابد.
  • وقتی حرکت ضروری است (مثلاً انیمیشنی که نشان از بارگذاری چیزی دارد و اگر نباشد، کاربران ممکن است تصور کنند وب‌سایت دچار اختلال شده است).

نکته‌ها

در محتوایی که قبلاً آماده شده، وقتی کاربران از کنترل مکث و سپس ادامه استفاده می‌کنند، پخش را از همان جایی که متوقف شده ادامه دهید و در محتوای پخش زنده، آن‌ها را به لحظه فعلی هدایت کنید.

تقریباً می‌توانیم این‌طور حکم بدهیم که محتوایی که در یک ثانیه، حداکثر سه بار چشمک می‌زند، محتوای چشمک‌زن (‌Blinking) نامیده می‌شود. هر محتوایی که با سرعتی بیش از این چشمک بزند، در حوزه فلش‌ها (Flashing content) طبقه‌بندی می‌شود و قوانین دیگری بر آن مترتب خواهد بود (رجوع کنید به شاخص موفقیت Three Flashes or Below). مرز میان فلش و چشمک، در احساسی است که در کاربران به وجود می‌آید؛ کاربران (با اختلالات تشنجِ حساس به نور یا Photosensitive seizure disorders مثل افراد با بیماری صرع) در مواجهه با فلش‌ها دچار ناتوانی شناختی یا تشنج می‌شوند اما چشمک‌زن‌ها بیشتر باعث ایجاد حس حواس‌پرتی می‌شوند تا خطر.

پیشنهاد کنسرسیوم وب (W3C) این است که هر محتوای چشمک‌زن یا فلش‌زن را حذف کنید و هرگز محتوایی را به صورت خودکار پخش نکنید – به این ترتیب بدون نیاز به ساختن همه کنترل‌ها یا اختصاص زمان پنج ثانیه‌ای، انطباق با این شاخص موفقیت را دریافت می‌کنید.

بهتر است لینک‌های زیر را ببینید:

پدیدآورندگان:

مترجم: امید هاشمی
ویراستار فنی: آرتا مکبری
ویراستار فنی دوم: حسین شرفی

برچسب‌های به‌کار رفته در این مقاله:

دسته‌بندی موضوعی:


یک پاسخ به “شاخص موفقیت ۲.۲.۲ – مکث، توقف، پنهان کردن”