شاخص «وقفه‌ها» ناظر بر آن است که کاربران باید بتوانند وقفه‌های غیرضروری را به تعویق انداخته یا خاموش کنند.

توضیحات

کاربران مبتلا به اختلالات شناختی ممکن است در حفظ تمرکز و توجه خود دچار مشکل شوند. متوقف کردن عملکرد آن‌ها ممکن است بر کیفیت استفاده‌شان از محتوای وب‌سایت شما تأثیر منفی بگذارد. همچنین احتمال می‌رود کاربران آسیب‌دیده بینایی هم که به صفحه‌خوان متکی هستند، در حین استفاده از یک محتوا، در صورت وقوع تغییر، دچار مشکل شوند.

حالت ایده‌آل آن است که با حذف تمام وقفه‌های غیرضروری، از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.

روش صحیح انطباق با شاخص «وقفه‌ها»

به غیر از مواقع اضطرار، وقفه‌ای در کار کاربران ایجاد نکنید.

اگر به هر حال قصد متوقف کردن آن‌ها را دارید:

  • در بخش تنظیمات یا قابلیت دسترسی، امکانی را ایجاد کنید که کاربران بتوانند همه وقفه‌های مزاحم، به جز وقفه‌های ضروری را متوقف کنند و تمهیدی بیندیشید که این تنظیمات، برای هر کاربر در دفعات بعدیِ استفاده هم به خاطر سپرده شود.
  • امکانی را به کاربران بدهید که بتوانند همه به‌روز‌رسانی‌ها و وقفه‌ها را به تعویق بیندازند. یا
  • امکانی فراهم کنید که کاربران به جای دریافت خودکار به‌روز‌رسانی‌ها، خود بتوانند در زمان مطلوب، آن را درخواست کنند.
  • یک بازه زمانی خاص را مبنای تغییر مسیر خودکار (Automatic redirect) یا Refresh قرار ندهید (به عنوان مثال، اگر یک صفحه وب جابجا شده است، پس از مدت زمان معینی کاربران را به صفحه جدید هدایت نکنید).

موارد استثنا

موارد اضطراری، شامل پیام‌هایی می‌شود که به خطر افتادن سلامتی، دارایی یا امنیت کاربران را در موقعیت‌هایی نظیر حذف داده‌ها یا قطع اتصال، به اطلاع آن‌ها می‌رسانند.

نکته‌ها

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که از به‌کار بردن هرگونه وقفه، اجتناب کنید.

در جایی که مجبور به استفاده از یک پنجره بازشو (Pop-up) هستید، دقت کنید که فوکوس صفحه‌کلید، بر روی دکمه بستن (X) در گوشه پنجره قرار داشته باشد و بعد از بسته شدن پنجره هم فوکوس کاربران، به همان نقطه پیش از باز شدن پنجره بازشو در صفحه قبلی منتقل شود.

در اینجا به نظر می‌رسد شاخص فعلی، با شاخص ۲.۲.۱ – کنترل زمانبندی‌ها همپوشانی دارد. شاخصی که امکان می‌دهد هشداری مبنی بر اتمام زمان یک عملیات نمایش داده شود؛ این هشدار را می‌توان یکی از مصادیق قطع اتصال به حساب آورد.

بهتر است لینک‌های زیر را ببینید: 

پدیدآورندگان:

مترجم: امید هاشمی
ویراستار فنی: آرتا مکبری
ویراستار فنی دوم: حسین شرفی