شاخص موفقیت ۲.۴.۵ – مسیر‌های چند‌گانه

دستورالعمل «مسیر‌های چند‌گانه (Multiple ways)»، توصیه می‌کند برای دسترسی به هر کدام از صفحات وب‌سایت، حداقل دو راه در نظر بگیرید.

توضیحات

همهٔ کاربران، از وب‌سایتی که یافتن مسیر و پیمایش به صفحات گوناگون در آن تسهیل شده، منتفع می‌شوند. برخی کاربران، یک روش را نسبت به سایر روش‌ها ارجح می‌دانند و از همین‌رو، مهم است که طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را ارائه کنید.

به‌عنوان مثال، کاربران دارای اختلالات بینایی ممکن است برای یافتن صفحات ترجیح دهند از ابزار جستجو (Search) استفاده کنند در حالی که از نظر کاربران دارای اختلالات شناختی استفاده از «نقشهٔ سایت» (SiteMap) راه آسان‌تری به‌شمار آید.

روش صحیح انطباق با شاخص موفقیت «مسیر‌های چند‌گانه»

با توسل به روش‌های زیر، راه‌های چند‌گانه برای دسترسی کاربران به صفحات وب‌سایتتان فراهم کنید:

  • اضافه کردن یک صفحه نقشه سایت که به هر کدام از صفحات وب‌سایت شما لینک می‌دهد. و
  • در نظر گرفتن ابزار جستجو در تمام صفحات و افزودن آن به بخش هدر (Header) و
  • طراحی یک منوی ناوبری شفاف، یک‌دست و منسجم.

موارد استثنا

  • برای دسترسی به صفحاتی که کاربران تنها پس از یک فرآیند خاص (به عنوان مثال، صفحه رسید یا تأیید) به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند، نیازی به ارائه راه‌های متعدد ندارید.
  • اگر وب‌سایت شما فقط تعداد انگشت شماری صفحه دارد، یک منوی ناوبری واضح ممکن است کفایت کند.

نکته‌ها

اگرچه شما فقط لازم است حداقل دو روش را در دسترس کاربران قرار دهید، سه روش پیشنهادی در بالا، راه حل جامع‌تری را ارائه می‌دهند.

کیفیت یک نقشهٔ سایتِ HTML، به ساختار وب‌سایت شما بستگی دارد. نقشهٔ سایت خود را طوری طراحی کنید که ساختار صفحات وب‌سایت شما را به بهترین نحو منعکس کند و شامل تمام صفحات وب‌سایتتان باشد. بخش «صفحات مرتبط» (که لیک‌هایی به صفحات مشابه در وب‌سایت شما نشان می‌دهد) راه خوبی برای کمک به کاربران است.

بهتر است لینک‌های زیر را ببینید: 

پدیدآورندگان:

مترجم: امید هاشمی
ویراستار فنی: آرتا مکبری
ویراستار فنی دوم: حسین شرفی

error: اجازه کپی محتوا وجود ندارد